AKI TÚSZ, AKI NEM, JÖVÖK!

interaktív túszkomédia két felvonásban

Beleznay Endre és Magyar Attila ötleten alapján a színdarabot írta:

Kövesdi Miklós Gábor és Ürmös Zsolt

Szereplők:

Tarnavölgyi Üzgür - Túsztárgyaló és médiasztár: Beleznay Endre

Reményi Oszkár - Könyvelő és túszejtő: Magyar Attila


Hogyan lesz egy hétköznapi könyvelőből túszejtő? Az egyik nap még a megszokott kis életét éli, a másik nap meg arra ébred, hogy túszul ejtett kétszáz embert, és mesterlövészek célkeresztjébe kerül. Reményi Oszkár (Magyar Attila) színre lépésekor a közönség tagjai még nem sejtik, hogy a világ legviccesebb túszkomédiájában hamarosan ők lesznek a túszok, akiken csak Tarnavölgyi Üzgür (Beleznay Endre) túsztárgyaló-celebritás tud segíteni... 

Történetünk másik szereplője ugyanis a magyar-török származású Tarnavölgyi Üzgür, az ország leghíresebb túsztárgyalója. A bekattant könyvelő esete egyszerű rutinfeladatnak tűnik számára, ám ez az ügy más, mint a többi.

A végletekig kiélezett helyzetben Oszkár és Üzgür rájönnek, hogy sokkal több közös van bennük, mint azt először gondolták.

Ha szokatlannak találja a darab műfaját – túszkomédia -, nem véletlen, mivel ezt a fogalmat mi alkottuk meg, erre a rendhagyó produkcióra! 

Az Ürmös Zsolt - Kövesdi Miklós Gábor alkotta szerzőpáros a Fórum Színház felkérésére, kifejezetten Beleznay Endre és Magyar Attila részére írta az, Aki túsz, aki nem, jövök! című komédiát, melyben a kedves nézők is interaktív résztvevőkké válnak.

És hogy miképpen keveredik a történetbe számos TV sztár, vagy akár maga a Miniszterelnök? Kiderül az előadásból! 


A rendezést a két szereplő vállalta magára, Németh Kristóf, a Fórum Színház vezetője producerként és játékmesterként segítette az előadás létrejöttét, amely a Fórum Színház és a Szentendrei Teátrum koprodukciójában született meg. 


Szereplők:

Tarnavölgyi Üzgür, túsztárgyaló és médiasztár: BELEZNAY ENDRE

Reményi Oszkár, könyvelő és túszejtő: MAGYAR ATTILA 


Producer:

NÉMETH KRISTÓF


Az előadás hossza: kétszer 60 perc, egy szünettel.

A Fórum Színház és a Szentendrei Teátrum közös produkciója.

Az előadást a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatja. 


Friss hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.