Szerdától indul a VIDOR színházi versenyprogram jegyeinek értékesítése!

Lukács Sándor, Szabó Győző, Dobó Kata, Szente Vajk, Nagy Sándor, Szulák Andrea és Járai Máté is szerepel többek között a VIDOR színházi versenyprogramjában


A legnagyobb nevettetők seregszemléje


A VIDOR Fesztivál idén sem szűkölködik majd népszerű produkciókban, vidám pillanatokban. A nagyszínpadon a Rózsavölgyi Szalon Arts & Café Szívhang című darabjával kezdődik a versenyprogram, mely egy szórakoztató és érzelmes történet arról, hogy ötven után is van élet - Szulák Andrea, Epres Attila, Györgyi Anna és Sajgál Erika szereplésével, Dicső Dániel rendezésében. A dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház szintén az ő rendezésében érkezik a Diploma előtt előadással, mely a nagysikerű, 1967-ben Dustin Hoffman és Anne Bancroft főszereplésével bemutatott Oscar-díjas film színpadi adaptációja, többek között Dobó Katával és Őze Áronnal. A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház Ne most, drágám! című produkciójában (rendező: Szerednyey Béla) Nagy Sándor és Járai Máté is szerepel majd: Ray Cooney klasszikus vígjátéka teli van gyors ütemben egymást követő eseményekkel, melyeket a nőügyekben páratlan találékonyságáról híres Gilbert, a szőrmeszalon társtulajdonosának elképesztő ötletei indítanak el.

A Nagyszínpadi darabok sorát az Orlai Produkció Tok-Tok avagy hogy pattog a kocka? című falrengető vígjátéka követi, a főbb szerepekben Schruff Milánnal és Ullmann Mónikával. Paczolay Béla rendezésében komédiát láthatunk a köbön, mert ha összezárunk egy csapatnyi ismeretlen embert egy világhírű pszichiáter előszobájában, előbb utóbb kiderül, hogy mindegyiküknek megvan a maga szórakoztató heppje. A Csokonai Nemzeti Színház Úrhatnám polgár előadása (rendező: Keresztes Attila) Pindroch Csaba főszereplésével, humoros életképek sorozatával mutatja be a nagyra törés őrületének forgószelébe ragadt kisembert. A nagyszínpadi versenyprogramot záró Szajré egy szatirikus bohózat gyilkos humorral Szervét Tibor rendezésében - Szabó Győzővel, Gubás Gabival és Jaskó Bálinttal -, a Thália Színház előadásában. Szinetár Dóra életrajzi stand-up estje: az Egy életem Lévai Balázs rendezésében versenyprogramon kívül várja a VIDOR közönségét.


A Krúdy Kamarába a Nézőművészeti Kft. a Pánik, avagy férfiak az idegösszeomlás szélén produkciót hozza el Nyíregyházára, melyben három igaz barát (Kovács Lehel, Katona László és Kovács Krisztián) próbál alámerülni a férfilélek különös mocsarába, Tárnoki Márk rendezésében. Ezt követi majd a nagysikerű film színpadi változata, A Rózsák háborúja, Györgyi Anna és Seress Zoltán szereplésével, az Art-Színtér fekete komédiáját Csiby Gergely állította színpadra. 


Majd Laár András a Már majdnem az, de még nem című önálló estjével érkezik: Besenyő Pista bácsi mesél majd többek között a kriptovalutáról, és a közönség egymással is találkozhat. Az Összpróba Alapítvány Férfi és nő 4x produkciója Rusznyák Gábor rendezésében, Mészöly Anna és Simon Zoltán szereplésével négy különböző pár találkozását mutatja be, akiket összeköt egy dátum - kiderül, vajon mit mondanak egymásnak, miközben a buszra várnak. A KV Társulat a Tulipán zenés vígjátékkal érkezik (szereplők: Urbanovits Krisztina, Száger Zsuzsa és Csábi Anna, aki a rendező is), mely az „öröklött sors kérdésével” foglalkozik, a fókuszban egy készülő esküvő bonyodalmával - a fiatal generáció szemszögéből - sok zenével és tortával.

A Szolnoki Szigligeti Színház New York-i komédia vígjátéka az önirónia nagymesterének, Woody Allen-nek legjobb korszakát idézi Szurdi Miklós rendezésében, többek között olyan kiváló művészekkel, mint Radó Denise vagy Barabás Botond. A Pan-Kreátorok (Aranytíz) virtuóz szórakoztató csapatát Szabó Máté, Andrássy Máté, Horváth Zoltán alkotják, akik a ma kabaréját kívánják megteremtetni, összekeverve a pantomimet, a rock zenét, a stand up comedyt, a szépirodalmat és az akciófilmeket. 


A Rózsakert Szabadtéri Színpadon idén három vígjátékot láthat a közönség. A hazug Lukács Sándor, Brasch Bence és ifj. Vidnyánszky Attila főszereplésével, Horváth Csaba rendezésében a Vígszínház csavaros fordulatokban és komikus konfliktusokban gazdag Goldani vígjátéka, melyben a fülledt velencei éjszakában egy idegen utazó szellemes hazugságaival csavarja el Balanzoni doktor lányainak fejét. Csakhogy a hazugságnak az a természete, hogy egyből száz születik, és a hazugnak végül az igazságot sem hiszik el... 

Az Indul a bakterház előadását Böhm György állította színpadra, Besenczi Árpád, valamint a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház többi művésze készteti nevetésre a nézőket Regős Bendegúz történetével, akinek az életben még soha nem sikerült semmi, ám ettől függetlenül a jókedve sohasem hagyja el. 

A Játékszín Aranylakodalom című vígjátéka visszatér (mely az igen sikeres Legénybúcsú előadás folytatása Szente Vajk rendezésében), főhőseinknek ezúttal ki sem kell lépniük rendelőjük falai közül, hogy valós vagy vélt ismerősök, kollegák és rokonok látogatásai tegyék még izgalmasabbá az Alex esküvőjét megelőző pillanatokat. A felhőtlen szórakozást többek között Szente Vajk, Nagy Sándor, Szerednyey Béla, Náray Erika és Kárpáti Rebeka garantálják.


A Szindbád Szabadtéri Pódiumszínpadán a Hírös Gasztroszínház Fiú, leány, bor című vígjátékát borkóstolás és akár vacsorafogyasztás közben is élvezheti a közönség - Gonda Kata és Kenderes Csaba szereplésével, Tóth Ákos Károly rendezésében. Majd versenyprogramon kívül következik két előadás: Bakos-Kiss Gábor Frank Sinatra élete és művei alapján készült önálló estje, a Frankie (rendező: Zakariás Zalán) várja a fesztiválozókat (a Szindbád Bisztró vacsorajegyei itt is elérhetőek). Ezt követi a Rendezvényteremben Prieger Zsolt rendhagyó irodalmi-zenés előadása, a Budapest Zengeráj, mely többek között Heltai Jenő, Örkény István, Krúdy Gyula, Rejtő Jenő és sokan mások – szomorú és nevetős, klasszikus és zugszínházi, fennkölt és flaszternyelvű szövegeiből készült.

A Bencs Villában szintén versenyprogramon kívül „És mégis megvártalak” címmel megidézünk egy vacsorát, amelyen Ady Endre hitvese, Csinszka vendégül látta férje barátait és ellenségeit, többek mellett Krúdy Gyulát, Karinthy Frigyest, Babits Mihályt, Kosztolányi Dezsőt - Karádi Zsolt rendezésében. Majd Pindroch Csaba lesz a Többszemközt műsorban Kováts Dénes vendége, a Kontroll és a Valami Amerika-trilógia rajongói mellett a nyíregyházi színházszeretőknek sem ismeretlen a Jászai Mari-díjas színész neve: a 2013-as versenyprogram nagysikerű Mr. és Mrs. előadásában és a Segítség, megnősültem! című egyszemélyes komédiában is láthatták őt.

Mérföldkőhöz érkezett a Fesztivál évente megrendezett limerick-író bajnoksága: az idén a jubileumi, X. döntőre várják mindazokat a Bárány Frigyes Stúdióba, akik kíváncsiak arra, Illyés Ákos és Kuthy Patrícia, a Móricz Zsigmond Színház színművészei mihez kezdenek a színpadon az 5 soros versekkel.


VIP bérlettel plusz 1 nap elővásárlási jogosultság jár a VIDOR színházjegyekre, újdonság a VIDOR szabadtéri bérlet!

A VIP bérlettel rendelkező Látogatóink mindenkinél előbb, már 2024. július 10-én (szerdán) megvásárolhatják jegyeiket az idei VIDOR Fesztivál színházi versenyprogramjának előadásaira a Móricz Zsigmond Színház Jegyirodájában. Névre szóló bérletük felmutatásával, mennyiségi korlátozás nélkül bármennyi belépőjegyet válthatnak - a szabad helyek függvényében. 

Érvényes színházbérlettel rendelkező Nézőink 2024. július 11. (csütörtök) reggel 7 órától 1 napos elővásárlási jogosultsággal rendelkeznek a fesztivál versenyprogramjának színházjegyeire Jegyirodánkban, névre szóló bérletük felmutatásával. Színházbérleteseink idén is mennyiségi korlátozás nélkül válthatnak jegyeket - a szabad helyek függvényében. Akinek még nincs színházbérlete, az se keseredjen el: az elővásárlási jogosultság időszakában is van lehetőség a bérletek megvásárlására! 

2024. július 12-én, pénteken reggel 7 órától bárki számára elérhetőek majd a VIDOR jegyek személyesen a Jegyirodában, és még aznap 14 órától online is megvásárolhatóak lesznek. 

Az idei év újdonsága a VIDOR szabadtéri bérlet, mely a Fesztivál versenyprogramjának 3 Rózsakert Szabadtéri Színpad előadására (A hazug, az Indul a bakterház és az Aranylakodalom vígjátékok) váltható kedvezményes áron!

További információkról készséggel adunk felvilágosítást személyesen Jegyirodánkban (Nyíregyháza, Színház u.2.), valamint az alábbi telefonszámokon: 42/507-006, 30/303-2875, 20/233-2926, illetve hamarosan honlapjainkon is, a www.moriczszinhaz.hu és vidor.eu oldalunkon!



unnamed_35364.jpg

unnamed_1_35363.jpg


Kapcsolódó hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.